Česnek kuchyňský |
Allium sativum L. |
Pěstování:
Česnek vyžaduje hluboko prokypřenou půdu ve staré síle. Podzimní výsadbu provádíme od konce září až do zámrazu. Jarní odrůdy vysazujeme co nejdříve na jaře, jakmile to půdní podmínky dovolí. U česneku přísně dodržujeme zásady osevního postupu a nikdy nevysazujeme na stejný pozemek opakovaně česnek, ani jinou cibulovou zeleninu. Používáme výhradně uznanou sadbu s následným mořením. Výsadba sazečem nebo ručně do řádků 30 – 50 cm vzdálených 10 - 15 cm od sebe do hloubky minimálně 8 cm u ozimých odrůd a cca 6 cm u odrůd jarních. Během vegetace je důležité hluboké meziřádkové prokypření po každém slehnutí zeminy a u paličáků včasné odřezávání květních stvolů.
Spotřeba:
10 – 30 kg na 1 ar u odrůd s velkými stroužky (DUKÁT).
Sklizeň:
V době přibližně 4-5 živých suknic, což odpovídá 4-5 zbývajícím zeleným listům na rostlině.
Sklizeň provádíme opatrně podoráním nebo vyrytím s citlivou manipulací bez mechanického oklepávání zeminy, aby nedošlo k poškození stroužků.
|
 |
|
Otázky a odpovědi |
|
Dostupné odrůdy |
|
Česnek kuchyňský
Popis:
Zboží momentálně není dostupné.
|
 |
|
|
|
Česnek kuchyňský
Popis:
Zboží momentálně není dostupné.
|
 |
|
|
|
Česnek kuchyňský
Popis:
Zboží momentálně není dostupné.
|
 |
|
|
|
Česnek kuchyňský
Popis:
Zboží momentálně není dostupné.
|
 |
|
|